Annons
Växjö

Säsongens första förlust för Växjö Vipers – föll i målkalas

Växjö • Publicerad 23 oktober 2022
Samuel Folkesson Algman gjorde tre mål mot Falun men Växjö Vipers föll med 12-7.
Samuel Folkesson Algman gjorde tre mål mot Falun men Växjö Vipers föll med 12-7.Foto: TOBIAS STERNER

Växjö Vipers har fått en mycket bra start på SSL-säsongen 2022/2023. Efter sex omgångar har Vipers tagit fem trepoängare och en tvåpoängare. Men under söndagskvällen kom säsongens första förlust. Regerande svenska mästarna Falun vann stort med 12-7 på hemmaplan. Efter sex omgångar hade Växjö släppt in 26 mål. Nu har de släppt in 38.

Falun ledde med 2-1 efter den första perioden. Vipers mål gjordes av Samuel Folkesson Algman, assisterad av André Andersson. Det blev sedan målkalas i den andra perioden med elva mål totalt, varav sju gjordes av Falun. Samuel Folkesson Algman gjorde två av Växjös mål i mittenperioden och de andra målen gjordes av Manuel Maurer och Jesper Sankell.

Annons

I den tredje perioden försökte Växjö Vipers komma tillbaka men Falun var för starka och vann perioden med 3-2. Växjös mål gjordes av Manuel Maurer och André Andersson.

Vipers förlust innebär också att laget tappar serieledningen. Både Storvreta och Falun har nu gått om Växjö i tabellen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons