Annons
Växjö

Satsning på ökad trygghet på Campus – flera åtgärder sätts in

Växjö • Publicerad 31 maj 2022
Campusområdet.
Campusområdet.Foto: Filip Sjöfors

Campusområdet i Växjö har i undersökningarna beskrivits som otrygghet av personer som rör sig i området. Nu har Videum fått i uppdrag att göra en särskild satsning på trygghet och trygghetsskapande åtgärder på området under 2022.

– Glappet mellan den upplevda otryggheten och de verkliga brotten är högre på campus i Växjö än på jämförbara områden. Tillsammans med områdets övriga aktörer träffas vi nu för att hitta enkla och snabba åtgärder som var och en kan göra direkt samt åtgärder som på längre sikt och med större investeringar kan öka trygghetskänslan, säger Videums fastighetschef Cissi Carlsson.

Annons

För att öka tryggheten på Campus har möten kring trygghetsfrågor och trygghetsvandringar för områdets intressenter genomförts tillsammans med Växjöbostäder, Heimstaden, Stubor, Växjö kommun, Linnékåren och Linnéuniversitetet. Videum ska också ge ekonomiskt bidrag till föreningen VGT – Vi går tillsammans, en förening med studenter som bland annat nattvandrar på campusområdet i Växjö.

Videum har också valt att sänka höjden på ett par buskage för att få fri sikt och bättre ljusspridning på belysningen.

Foto: Videum
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons