Annons
Växjö

Satsningen ska få fler utrikes födda att få jobb

Växjö • Publicerad 21 oktober 2023
Korta vägen ska öka deltagarens chanser att få ett arbete inom sitt yrkesområde.
Korta vägen ska öka deltagarens chanser att få ett arbete inom sitt yrkesområde.Foto: Pixabay

Folkuniversitetet startar upp Korta vägen i Växjö som riktar sig till utrikes födda som har akademisk examen eller minst två års akademisk studieerfarenhet. Det är en insats som Folkuniversitetet genomför på uppdrag av Arbetsförmedlingen och nytt för i år är att Linnéuniversitetet kommer att ansvara för flera av de utbildningsmoduler som ingår.

– Det känns väldigt roligt att vi har ett avtal med Linnéuniversitetet, inte minst eftersom det är en väldigt seriös och professionell aktör, säger Andreas Svernedal, verksamhetschef för Folkuniversitetet i Kalmar och Växjö.

Annons

Syftet med utbildningen är att öka deltagarens chanser att få ett arbete inom sitt yrkesområde.

Korta vägen i Växjö beskrivs som en heltidsaktivitet med universitetsanknytning, där studenterna enligt sina behov får en anpassad studieplan. Deltagarna ska ha minst en tvåårig akademisk examen från hemlandet, eller minst två års akademiska studier bakom sig.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons