Annons
Växjö

Se bilderna från nya jättefabriken i Växjö

Växjö • Publicerad 27 juni 2024
Micropowers nya fabrik i Växjö.
Micropowers nya fabrik i Växjö.Foto: Robin Fritzson

Micropower Group bygger en ny fabrik på 25 000 kvadratmeter på Nylanda vid riksväg 30 i höjd med flygplatsen. Nu står laddarproduktionen med tillhörande kontor och matsal klar. Flytten är i gång och efter sommaren ska personalen vara på plats.

– Ledorden har varit ’enkelt men wow!’ Man kan tycka att fabrikslokaler brukar vara trista, men vi har lagt till arkitektoniska kvaliteter som lyfter intrycket utan att förbruka extra resurser. Fina trädetaljer bryter av från det rent funktionella. De ger en mänskligare miljö och positiv upplevelse för dem som arbetar, säger Johannes Debus, ansvarig arkitekt på Arkitektbolaget.

Annons

Personalen på företaget har fått se de nya lokalerna.

– Alla är jätteglada över hur det har blivit och ser mycket fram emot flytten. Vi får betydligt bättre materialflöden i produktionen. Trots en mycket stor byggnad blir det lätt att ta sig mellan olika avdelningar. I vår innovativa bransch är det oerhört viktigt att utbyta erfarenheter mellan produktion, tjänstemän och teknikutvecklare, säger Sven Olsson, projektledare på Micropower Group.

Hela fabriken kommer att vara klar i början av 2025.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons