Annons
Växjö

Seger i Sam Hallams första landskamp – trots bagageförlust och iskaos

Växjö • Publicerad 11 november 2022
Sam Hallam leder Tre Kronor för första gången.
Sam Hallam leder Tre Kronor för första gången.Foto: MARTIN SEKANINA

Efter tio år som tränare i Växjö Lakers har Sam Hallam blivit förbundskapten för Tre Kronor. Under torsdagskvällen spelades den första landskampen under Hallams ledning och det blev en drömstart trots problem med resan till Tjeckien och isen i matcharenan.

På väg till Tjeckien blev det flygförsening och Sam Hallams bagage har kommit på villovägar. Han fick låna ihop kläder till sin debut som förbundskapten och köpa hygienprodukter i Tjeckien.

Annons

Matchen då? Tre Kronor besegrade Tjeckien med 4-1 i den första matchen under Karjala Tournament. Stor matchhjälte blev André Petersson med Tingsryds AIF som moderklubb som gjorde tre mål.

Det var Tjeckien som inledde matchen bäst men i den andra perioden satte Petersson 1-0. 40 sekunder senare satte han också 2-0.

Kort därefter släppte en stor bit av isen vid Tjeckiens bås och matchen fick brytas. Personal försökte laga sprickan med kylspray och sedan tillkallades brandpersonal för att laga isen. Efter en timme kunde matchen återupptas.

Brandmän på plats för att laga isen under landskampen mellan Tjeckien och Tre Kronor.
Brandmän på plats för att laga isen under landskampen mellan Tjeckien och Tre Kronor.Foto: MARTIN SEKANINA

Tjeckien reducerade i början av den tredje perioden men André Petersson var på målhumör och satte 3-1. Olle Alsing satte sedan 4-1 som blev slutresultatet.

Sam Hallam fick matchpucken efter matchen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons