Segermaskinen Växjö Vipers fortsätter vinna

Växjö • Publicerad 15 oktober 2022
Jesper Sankell.
Jesper Sankell.Foto: Urban Nilsson

Växjö Vipers har fått en fin inledning på SSL-säsongen 2022/2023. Under lördagskvällen kom sjätte segern på lika många matcher när Mullsjö AIS besegrades med 5-4.

Växjö Vipers tog ledningen i den första perioden genom Samuel Folkesson Algman, assisterad av Manuel Maurer. Mullsjö kvitterade men innan periodvilan assisterade Maurer till Jesper Sankell som kunde ge Vipers ledningen på nytt.

I den andra perioden gjorde Vipers ytterligare två mål, först genom Niklas Ramirez och sedan Tommy Bolin.

I den tredje perioden satte Ramirez också 5-1. Vid båda hans mål blev han assisterad av Jesper Sankell. Duon ska tillsammans med lagkamraten Ludwig Persson spela innebandy-VM senare i år.

Växjö Vipers hade bud på fler mål och med drygt fem minuter kvar av matchen missade André Andersson en straff. Det blev en nytändning för hemmalaget Mullsjö som i slutminuterna gjorde tre mål som kom när matchklockan stod på 17.44, 18.17 och 19.59 i den tredje perioden.

Vipers kunde dock hålla undan och vinna med 5-4. Laget har på sex matcher tagit 17 poäng, fem trepoängare och en förlängningsseger som gav två poäng.