Annons

Sex män häktade för grovt vapenbrott

Växjö • Publicerad 10 juni 2023
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Sex män häktades under fredagen misstänkta för grovt vapenbrott. Brotten ska ha skett i Ingelstad under månadsskiftet maj-juni.

En av männen är en 55-årig Växjöbo som vid flera tillfällen dömts för grova vapenbrott. Smålandsposten rapporterar att mannen vid ett tillfälle greps efter biljakt i Tegnaby med en skarpladdad revolver.

Annons

En annan misstänkt är en 51-årig man som är från Växjö men nu är skriven på en adress i Stockholmsområdet. Han frigavs villkorligt från ett sexårigt fängelsestraff i slutet av mars med en återstående strafftid på två år. Han dömdes till fängelse för människorov och grov misshandel sedan en man i Växjö förts bort, hållits inspärrad och misshandlats. När flera gärningsman höll fast offret klippte 51-åringen offrets lillfinger med en sekatör.

De fyra andra männen som misstänks för grovt vapenbrott är hemmahörande i Södertälje och Uppsala kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons