Annons
Växjö

Siffror: Så har det gått för partierna i Växjös kommunalval 1973-2018

Växjö • Publicerad 11 september 2022
VXOnews har med hjälp av statistik från SCB sammanställt hur det har gått för partierna i kommunalvalen i Växjö sedan 1973.
VXOnews har med hjälp av statistik från SCB sammanställt hur det har gått för partierna i kommunalvalen i Växjö sedan 1973.Foto: PETTER ARVIDSON

På söndag är det dags för val igen. Inför höstens val har VXOnews med hjälp av statistik från SCB sammanställt hur det har gått för partierna i kommunalvalen i Växjö sedan 1973.

2018 var Socialdemokraterna det allra största partiet med 30,7 procent av röster. Moderaterna, som varit med och styrt kommunen i 16 år, fick 29,5 procent vilket var ett av partiets bästa val i Växjö genom åren.

Nedan finns ett diagram per parti. Välj vilket parti du vill se statistik kring i rullistan. Det går också bra att bläddra mellan de olika kommunerna via pilarna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons