Annons
Växjö

Siri från Växjö ska representera i FN

Växjö • Publicerad 19 maj 2024
Siri Ankarfors är från Växjö och engagerad i Scouterna.
Siri Ankarfors är från Växjö och engagerad i Scouterna.Foto: Pressbild

22-åriga Siri Ankarfors som är från Växjö och medlem i scouterna kommer att representera en halv miljon unga i FN i klimat- och miljöfrågor. Hon har blivit utvald av LSU, Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer.

– Det här är den största frågan i vår tid. Och inte minst den största frågan för min generation. Vi är nästan en halv miljon unga som är anslutna till LSU och det är en stor ära att få representera dem i en fråga som jag brinner för, säger Siri Ankarfors.

Annons

Som ungdomsrepresentant under 2024 och 2025 ska hon representera Sveriges unga samarbeta med den svenska delegationen och arbeta för att säkerställa att barn och ungas perspektiv inkluderas inför, under och efter COP29 och COP30.

Siri Ankarfors har tidigare varit ungdomsobservatör för Scouterna under klimatmötet COP26, tagit fram programmaterial om klimat och miljö, startat plattformen “Scouter för klimatet” och utbildar idag unga i Europa i hållbarhetsfrågor genom gruppen Earth Tribe Team.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons