Annons
Växjö

Sista steget innan nya vägen står klar - trafiken på väg 25 leds om

Växjö • Publicerad 5 mars 2023
Magnus Graad, projektledare Trafikverket.
Magnus Graad, projektledare Trafikverket.Foto: Mattias Mattisson

Den 6 mars så kommer trafiken att ledas om vid den nya mötesplatsen vid Hjortsberga på väg 25 att ledas om. Detta för att kunna slutföra det sista steget innan den nya, fyra kilometer långa, mötesfria vägen öppnar.

– Vi kommer att färdigställa de sista broarbetena vilket innebär att vi måste leda om trafiken en sista gång innan trafikplats Hjortsberga är färdigbyggd, säger projektledaren Magnus Graad och fortsätter:

Annons

– Fram till mitten av april kommer vi att leda om trafiken innan vi kan släppa på trafiken i normal sträckning mellan Sjöatorp och Alvesta Väst. Därefter återstår slutfinishen innan vi är färdiga med entreprenaden runt sommartid.

Bygget påbörjades 2021 och omfattar en mötesfri väg mellan Sjöatorp och Alvesta Väst. Det blir också två helt nya trafikplatser vid Alvesta Väst och Hjortsberga.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons