Annons
Växjö

Sivans slår upp nattklubbsportarna igen: ”Vi vill ha ett högt tryck”

Studentpuben Sivans lokal har ekat tom från och till sedan 2020.
Nu jättesatsar puben inför helgens premiär och serverar det studenterna saknat mest.
– Det är utan tvekan dansgolvet och att kunna mingla runt lite bland folk, säger Eric Wahlgren, styrelseordförande.
Växjö • Publicerad 30 september 2021
Eric Wahlgren
Eric Wahlgren

Till helgen öppnar dansgolvet på Sivans studentpub i Växjö igen, efter att ha varit stängt sedan mars 2020. Även puben har varit helt nedstängd till och från, men nu är festligheterna tillbaka som vanligt på campusområdet. Temat för premiären är ”Grand Opening”.

– Det var ett tag sedan vi fick köra dansgolv, så det känns riktigt bra, säger Eric Wahlgren, ordförande i Sivans styrelse sedan januari 2021.

Annons

Temat för premiären är ”Grand Opening”.

– Tänk röda mattan, lite pynt här och där, lite finare helt enkelt. Förhoppningsvis kommer det se ganska trevligt ut. Utöver det kör vi också ett Dj-maraton, där vi bjudit in ett antal olika Dj:s som kommer att spela under kvällen.

Sedan 1980-talet har Sivans studentpub varit en undanflykt för studenter som vill fly vardagen bestående av plugg. När restriktionerna hävs den 29 september ser den ideella verksamheten sin chans att återigen erbjuda det studenterna saknat mest.

– Det är utan tvekan dansgolvet och att kunna mingla runt lite bland folk, säger Eric Wahlgren, som själv studerar sitt sista år på programmet Enterprising and Business Development på Linnéuniversitetet.

Verksamheten har precis som övriga aktörer i branschen haft en tuff period sedan pandemins start. Från och till har puben varit helt igenbommad. När restriktionerna tillåtit har det varit öppet för bordsservering för max åtta personer i sällskapet.

– Det har haft enormt stor påverkan på ekonomin. Vi har sökt omsättningsstöd och omställningsstöd, där har vi fått så att vi har kunnat hålla oss rullande. Vi har också fått hjälp av Växjöbostäder. Men nu ser det positivt ut igen.

Hur har ni förberett er inför nyöppningen?

– På många sätt. Vi håller på att göra om lokalen från bordsservering till nattklubb igen. Vi har pratat med polis, alkoholhandläggare och trängseltillsynen på länsstyrelsen. Så det är ganska mycket jobb och det är ganska mycket kvar.

Sivans styrelse har även fortsatt att kommunicera ut rekommendationer på sina sociala kanaler för att undvika smittspridning.

– Vi kommer ha rekommendationer om att stanna hemma om man är sjuk och vi kommer ha uppsatt med handsprit lite här och där. Vi hoppas att människor fortsätter att ta sitt ansvar och framförallt att man vaccinerar sig.

Annons

Hur ser drömscenariot på lördag?

– Vi hoppas att så många som möjligt är taggade, och det verkar folk vara också. Vi vill ha högt tryck och jävligt god stämning. Bra drag! Då kommer vi vara nöjda, avslutar Eric Wahlgren.

Campusområdets andra studentpub – Slottsstallarna – kommer även öppna upp som vanligt igen till helgen.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons