Annons
Växjö

Sjöräddare polisanmäld för falsklarm om båtolycka

Växjö • Publicerad 27 november 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Filip Sjöfors

En sjöräddare har polisanmälts för falsklarm efter en insats på Helgasjön den 4 november.

Inringaren ska ha sett någon lysa med en röda lampa ute på sjön vilket resulterade i en stor räddningsinsats som pågick under flera timmar utan resultat. Det fanns ingenting som tydde på att har varit en verklig händelse och i samband med insatsen framkom misstankar om att det var en av sjöräddarna som deltog i insatsen som ringt in larmet.

Annons

– Det är oerhört tråkigt om det är så och det visar på ett väldigt dåligt omdöme, säger Jonas Karlsson, ansvarig på Sjöräddningssällskapets station i Växjö, till Smålandsposten.

Sjöräddaren som ringt samtalet har förnekat att det var han som larmade om olyckan och ska ha hävdat att telefonen måste ha blivit hackad på något sätt.

Räddningstjänsten och Region Kronoberg har valt att göra en polisanmälan om flasklarm. Sjöräddaren har nu stängts av i avvaktan på vad som kommer fram under polisutredningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons