Annons
Växjö

Sjukdomar följdes inte upp – två patienter avled

Växjö • Publicerad 23 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: NIKLAS LARSSON

Region Kronoberg gör anmälningar enligt Lex Maria om två händelser där hjärt- respektive kärlproblem upptäckts men inte följts upp med nya undersökningar. De två patienterna avled senare.

Under utredningar upptäcktes förträngning av aortaklaffen i det ena fallet och bråck på kroppspulsådern i det andra fallet men inget av fallen följdes upp med nya undersökningar.

Annons

Patienterna kom långt senare in akut till sjukhus och avled efter att ha försämrats under vården. I det ena fallet var det en kraftig försämring av hjärtsjukdomen och i det andra fallet hade pulsåderbråcket brustit.

”Verksamheterna har utrett händelserna och kommer att vidta åtgärder för att förbättra hanteringen av remissvar och riktlinjerna vid uppföljning av hjärt- och kärlsjukdom”, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons