Annons
Växjö

Sjukhuschefen slutar efter tre år

Växjö • Publicerad 3 april 2024
Florence Eddyson Hägg lämnar jobbet som sjukhuschef i Region Kronoberg.
Florence Eddyson Hägg lämnar jobbet som sjukhuschef i Region Kronoberg.Foto: Calle Rydqvist

Efter några år som sjukhuschef i Region Kronoberg har Florence Eddyson Hägg nu meddelat att hon går i pension. Hon kommer att vara kvar i ungefär tre månader och efter det blir det en tillförordnad chef fram till dess att en efterträdare är på plats.

– Vi tackar Florence för hennes tid hos oss. Hon har bidragit på flera sätt under en tid med stora utmaningar inte minst under pandemin, i arbetet med sjukhusvårdens kompetensförsörjning, vårdplatssituationen och i omställningen till nära vård, säger Ewa Ekman, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Annons

Florence Eddyson Hägg fyllde 65 år i januari och ser nu fram emot att ägna sig mer åt familjen, sina fritidsintressen och sina dahlior. Hon tillträdde som sjukhuschef i december 2021, mitt under pandemin.

– Jag brinner för tillgänglighet, kvalitet och patientsäkerhet. Jag har arbetat för att stärka sjukhusens samverkan med primärvården och få ett bättre flöde för våra gemensamma patienter. Vi har också inlett ett arbete för att förbättra det interna dialogklimatet och kommit en bit på väg, säger Florence Eddyson Hägg.

MISSA INTE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons