Annons
Växjö

Sjukhuset öppnar åter två kirurgavdelningar

Växjö • Publicerad 1 februari 2023
Växjö lasarett har sedan i somras endast haft öppen en av två kirurgavdelningar. Men nu har sjukhusledningen fattat ett nytt beslut i frågan.
Växjö lasarett har sedan i somras endast haft öppen en av två kirurgavdelningar. Men nu har sjukhusledningen fattat ett nytt beslut i frågan.Foto: Elvedin Basic

När Region Kronoberg efter sommaren gjorde om två akutkirurgiska avdelningar till en samt en mindre avdelning för planerad kirurgi blev arbetsbelastningen tyngre och flera medarbetare sade upp sig. Nu har sjukhusledningen beslutat att återgå till två avdelningar, rapporterar Smålandsposten.

– Ambitionen är också att totalt sätt ha fler vårdplatser än vad vi har idag. Vi bedömer att detta kommer att leda både till bättre vård för våra patienter och bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Förhoppningsvis kan vi också framöver när man ser att situationen förbättras få tillbaka en del av de medarbetare som nu valt att lämna verksamheten, säger Johan Moberg, överläkare och verksamhetschef ansvarig för den kirurgiska och urologiska sjukvården i Region Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Ett antal anställda har valt att säga upp sig och flera funderar på att sluta på grund av arbetssituationen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons