Annons
Växjö

Sjuksköterska kom in på semestern – stal narkotikaklassade medel

Växjö • Publicerad 16 februari 2023
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har anmält en sjuksköterska som har arbetat inom Region Kronoberg till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Ivo yrkar att sjuksköterskan ska få prövotid.

I slutet av augusti förra året gjorde sjuksköterskans chef en anmälan om att det skett ovanligt mycket uttag av läkemedel mot ADHD trots att det läkemedlet vanligtvis inte används i någon stor omfattning på den avdelningen. Det fanns även oförklarliga uttag av narkotikaklassade läkemedel och injektionsvätska med bland annat morfin.

Annons

Sjuksköterskan har uppgett att han varit inne på sin semester och plockat ut läkemedel från ett läkemedelsförråd. Anledningen ska ha varit att han mådde psykiskt dåligt och han ”tog någon tablett då och då för att bli pigg nog att fungera” eftersom han under sin värsta period inte kunde göra vardagliga sysslor.

Mannen sade upp sig i augusti 2022. Ett drogtest visade att mannen var påverkad av cannabis, kokain och benzodiazepiner.

Mannen har uppgett att han inte har haft något missbruk men Ivo konstaterar att patientjournalen visar att han har en missbruks- och beroendeproblematik.

Ivo skriver i sin anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd att tillsynsmyndigheten anser att sjuksköterskan ska få en treårig prövotid.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons