Annons
Växjö

Sjuksköterska stal fentanylplåster på jobbet – får prövotid

Växjö • Publicerad 19 mars 2023
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: DANIEL STILLER

Förra året dömdes en sjuksköterska för att ha stulit fentanylplåster på ett äldreboende i Växjö. Nu har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, beslutat att hon ska sättas på en treårig prövotid.

Kvinnan har under en längre tid ha tagit narkotikaklassade läkemedel avsedda för patienter för eget bruk för att behandla sin depression. Hon har uppgett att hon tog plåstret eftersom hon fick abstinens.

Annons

Inspektionen för vård och omsorg, som anmälde kvinnan, gör bedömningen att sjuksköterskan har utvecklat en beroendesjukdom som kan utgöra en fara för patientsäkerheten.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnds bedömning är att kvinnan sedan flera år tillbaka har haft psykiska besvär med ångest och nedstämdhet och att hon har utvecklat ett missbruk/beroende av narkotiska läkemedel. Ansvarsnämnden menar också att hon har behov av en längre tids stödinsatser för att komma till rätta med sin ångest- och missbruksproblematik för att kunna utöva sitt yrke som sjuksköterska på ett tillfredsställande sätt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons