Annons
Växjö

Sjuksköterska stal medicin från patienter – minst 55 gånger

En 29-årig man gick in på sin arbetsplats och stal narkotikaklassad medicin minst 55 gånger. Sjuksköterskan ska också ha gjort detta på sin semester.
Växjö • Publicerad 23 september 2023
En sjuksköterska stal medicin för eget bruk vid minst 55 gånger från centrallasarettet i Växjö.
En sjuksköterska stal medicin för eget bruk vid minst 55 gånger från centrallasarettet i Växjö.Foto: Smålandsposten/montage

29-årige mannens upplägg var att för det fall en patient skulle ha sex morfintabletter lade han fyra av tabletterna i patientens låda, medan han stoppade på sig två tabletter som han tog med sig hem. Det hela ska ha inträffat 2022 mellan januari och augusti på Växjö lasarett.

Mannen berättade själv i förhör att han mådde dåligt och hamnade i en djup depression under den här perioden då stölderna begicks. Enligt honom handlade om att hans anhöriga och vänner inte ville inträffa honom på grund av att sjuksköterskan jobbade i en covidmiljö i slutet på pandemin.

Annons

Sjuksköterskan ska ha därför ha använt medicinen i eget bruk. Det hela ska ha eskalerat och han gick även in på jobbet under semestern för att hämta ut mer narkotikaklassad medicin.

När han kom tillbaka till jobbet efter semestern tog hans chef honom åt sidan. Chefen berättade att de hade upptäckt att han gått in under semestern och gjort uttag och sedan spårat övriga tillfällen. Sjuksköterskan valde därefter att säga upp sig.

29-årigen anmäldes till IVO, Inspektionen för vård och omsorg och han förlorade sin sjuksköterskelegitimation. Nu har mannen också dömts i Växjö tingsrätt för 55 fall av stöld och fått en villkorlig dom på 15 000 kronor att betala.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons