Annons
Växjö

Sjuksköterska stal narkotikaklassade läkemedel på lasarettet

Växjö • Publicerad 23 april 2024
Region Kronoberg.
Region Kronoberg.Foto: Elvedin Basic

En legitimerad sjuksköterska har fått tre års prövotid efter att ha anmälts av Inspektionen för vård och omsorg.

Sjuksköterskan som jobbar på sjukhuset i Växjö ska 2022 ha plockat ut läkemedel från ett läkemedelsförråd under sin semester. Det var lasarettets läkemedelsenhet som upptäckte att det hade skett ovanligt mycket uttag av ADHD-läkemedlet Elvanse som vanligtvis inte används i någon stor omfattning på den avdelning som sjuksköterskan jobbade på. Vid en granskningar upptäcktes oförklarliga uttag av narkotikaklassade läkemedel som OxyNorm, OxyContin, morfin injektionsvätska och stesolid injektionsvätska

Annons

Sjuksköterskan sade efter händelsen upp sig. Han har medgett att han tagit ut läkemedel när han var ledig från jobbet på grund av att han mådde psykiskt dåligt. Mannen ska vid ett drogtest ha testats positivt för cannabis, kokain och benzodiazepiner.

IVO menar att mannen har behov av professionell behandling under lång tid för att komma till rätta med sitt beroende och sin missbruksproblematik. Missbruk av det slag som mannen uppvisat medför enligt IVO ”en stor risk att han inte kan utöva sitt yrke tillfredsställande”.

Mannen dömdes i fjol för att vid 55 tillfällen stulit narkotikaklassade läkemedel från sin tidigare arbetsgivare.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons