Annons
Växjö

Sjukvården ställde fel diagnos – patient förlorade ögat

Växjö • Publicerad 6 september 2022
”Jag vill att min historia ska få spridning. Kan jag rädda en enda person från mitt helvete genom att berätta kanske det en dag inte känns helt meningslöst att ha mist ett öga”, säger Mattias Gustafsson.
”Jag vill att min historia ska få spridning. Kan jag rädda en enda person från mitt helvete genom att berätta kanske det en dag inte känns helt meningslöst att ha mist ett öga”, säger Mattias Gustafsson.Foto: Urban Nilsson

Trots flera besök på ett av länets sjukhus dröjde det flera månader innan en patient fick rätt diagnos. I slutändan opererades mannens öga bort. Nu gör Region Kronoberg en Lex Maria-anmälan.

Efter ett besök på ett vattenland drabbades patienten av en ovanlig ögoninfektion. Patienten sökte hjälp på ögonmottagningen på ett av länets sjukhus men fick en felaktig diagnos. Eftersom problemen var kvar återkom patienten återkom vid flera tillfällen men den ställda diagnosen omvärderades inte.

Efter tre månader ställdes korrekt diagnos på ett annat sjukhus men då infektionen inte läkte opererades ögat bort.

Patienten, Mattias Gustafsson, har berättat sin version i Smålandsposten. Läs artiklarna nedan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons