Annons
Växjö

Sjuvåningshus med 80 bostäder snart klart: ”Stort intresse”

Inom kort får Växjö ett tillskott på 80 hyresrätter, när fastighetsbolaget Lansas sjuvåningsbyggnad på söder står klar. Hyrorna för de rymligaste lägenheterna ligger på drygt 12 000 i månaden.
Växjö • Publicerad 27 mars 2023

Här saknas innehåll

Hösten 2021 togs det första spadtaget för fastighetsbolaget Lansas sjuvåningshus i kvarteret Mjölner på söder – i korsningen Södra Järnvägsgatan–Wennerbergsgatan nära järnvägsspåren.

Den nya byggnaden ska innehålla 80 hyreslägenheter och ett underjordiskt garage för de boendes bilar och cyklar.

Annons

Nu startar uthyrningen av hyresrätterna och enligt Lansa är intresset mycket stort.

– Huset ligger i ett väldigt attraktivt läge, där du har nära till allt. Vi har rekordmånga som skrivit upp sig på vår intresselista för projektet och jag får flera samtal och mejl i veckan av personer som är intresserade av att bo i Mjölner, säger Anna Granander som är marknads- och uthyrningsansvarig på Lansa.

De minsta ettorna på 35 kvadratmeter kostar drygt 5 000 kronor i månaden och för de största fyrorna på drygt 100 kvadrat ligger månadshyran på drygt 12 000 kronor.

Enligt Lansa kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in i början av sommaren.

I sommar kan de första hyresgästerna flytta in i kvarteret Mjölner på söder.
I sommar kan de första hyresgästerna flytta in i kvarteret Mjölner på söder.
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons