Annons

Ska ha skurit sin fru på benet och kastat kokande vatten - nu åtalas 20-åring

Växjö • Publicerad 14 juli 2023
vxo blåljusFoto: KRISTER ANDERSSON

En 20-årig kvinna greps i början av juni i år efter att hennes frus mamma kontaktat polisen och larmat om upprepade misshandelsfall. Några dagar senare häktades 20-åringen misstänkt för grov fridskränkning.

Kvinnan misstänks för att under perioden februari 2022 - juni 2023 ha misshandlat sin fru vid 10 tillfällen samt ha gjort sig skyldig till olaga hot vid ett tillfälle. Hon ska ha sagt ”om du inte gör det ska jag misshandla dig till död”.

Annons

Misshandelsfallen ska ha varit av olika karaktär. Vid ett tillfälle ska hon ha bitit sin fru i bröstet, vid ett annat ska hon ha bitit henne i ögonbrynet. Hon ska också ha skurit henne på benet med en kniv. En annan gång, i maj i år, ska hon ha tryckt ner sin frus händer i kokande vatten och därefter kasta kokande vatten på henne. Utöver dessa incidenter ska hon vid upprepade tillfällen ha slagit henne i såväl magen som i ansiktet.

I stämningsansökan skriver man att ”Varje gärning var led i en upprepad kränkning av NN:s (målsägande) integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada NN:s självkänsla”.

Det framgår att målsägande efter den sista incidenten ska ha bett sin mamma kontakta polisen. Den nu åtalade kvinnan har suttit häktat sedan i juni och åtalas nu för grov fridskränkning. Den åtalade 20-åringen vidgår delar av händelseförloppet men förnekar brott.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons