Annons
Växjö

Skagne får nytt toppuppdrag

Växjö • Publicerad 16 juni 2023 • Uppdaterad 20 juni 2023
Monica Skagne fick lämna som kommunchef i Växjö i slutet av februari i år.
Monica Skagne fick lämna som kommunchef i Växjö i slutet av februari i år.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I slutet av maj rapporterade vi att Monica Skagne fått ett nytt uppdrag efter att i februari fått sparken som kommunchef i Växjö kommun. Uppdraget är på Adda Kompetens, ett företag inom SKR, Sveriges kommuner och regioner där hon vara senior rådgivare på Adda Kompetens inom områdena lärande kultur och digital mognad.

Men nu står det klart att hon lånas ut från Adda Kompetens till Inera som är kommunernas och regionernas digitaliseringsbolag med uppdrag att utveckla välfärden. Hon ska vara strategisk rådgivare åt Patrik Sundström som kliver in som tillförordnad vd för Inera. Han ersätter Peter Arrhenius som förra veckan fick lämna sitt uppdrag efter tre år.

Annons

– SKR-koncernen går nu in i en ny fas, där det behövs ett ännu tydligare fokus på tjänster och stöd till Sveriges kommuner och en ny agenda för regionernas samverkan. Ineras roll är helt avgörande i den utvecklingen. Styrelsen kommer att rekrytera en ny vd, som kan ta vid i det arbetet, säger Eva Fernvall, ordförande i Ineras styrelse.

Både Patrik Sundström, som har lett SKR:s arbete för att utveckla välfärdens digitalisering, och Monica Skagne lånas ut till Inera till dess att en permanent vd-lösning finns på plats.

Inera ingår i SKR-koncernen och i bolagets styrelse sitter bland annat Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun och den som var med och beslutade om att en ny kommunchef behövdes i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons