Annons
Växjö

Skagne kan få nytt toppjobb

Växjö • Publicerad 14 mars 2023
Monica Skagne får lämna som kommunchef i Växjö.
Monica Skagne får lämna som kommunchef i Växjö.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Anette Sturesson slutar som kommundirektör i Karlskrona kommun den sista maj i år. En av tre som sökt tjänsten och valts ut till intervjuer är Monica Skagne, som nyligen slutade som kommunchef i Växjö kommun.

Det var totalt 42 personer som sökte tjänsten och tre har nu valts ut för intervjuer. Förutom Skagne är det Tingsryds kommunchef Christer Kratz och Torsås kommunchef Håkan Petersson.

Annons

Monica Skagne slutade som kommunchef i Växjö i februari efter åtta år på posten. Hon hade en månadslön på 125 000 kronor och enligt överenskommelsen med kommunen fick hon tolv månadslöner i fallskärm. Det motsvarar 1,5 miljoner kronor och i avtalet finns det också reglerat att hon får en pensionsavsättning på 5 000 kronor i månaden.

Om hon får ett nytt jobb under uppsägningstiden som sträcker sig till den 10 februari 2024 avslutas hennes anställning i Växjö kommun direkt och ett engångsbelopp som motsvarar det som återstår av hennes månadslöner betalas ut som slutlön, inklusive intjänad och sparad semester.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons