Annons
Växjö

Skagne lämnar vd-posten omedelbart

Växjös förra kommunchef Monica Skagne lämnar sitt nya vd-jobb. Efter bara ett halvår på posten lämnar hon bolaget.
Växjö • Publicerad 29 februari 2024
Monica Skagne fick lämna som kommunchef i Växjö i februari 2023. Nu lämnar hon vd-posten på Adda.
Monica Skagne fick lämna som kommunchef i Växjö i februari 2023. Nu lämnar hon vd-posten på Adda.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Monica Skagne fick under våren 2023 sparken som kommunchef i Växjö kommun efter att det nya styret velat se ett nytt ledarskap. I somras tillträdde Skagne som ny vd för Adda, som ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner. Men ett halvår senare står det klart att Växjöbon lämnar vd-posten.

Det är Skagne som ansökt om entledigande. Enligt ett pressmeddelande har hon efter en intensiv period med många utvecklingsinitiativ kommit fram till att det finns en bas för någon annan att bygga vidare på. Hon lämnar bolaget direkt.

Annons

Enligt uppgifter har Skagnes ledarstil ifrågasatts internt, däribland för hanteringen av nedläggningen av dotterbolaget Adda Affärsconcept. 29 anställda har sagts upp till följd av arbetsbrist.

Monica Skagne var kommunchef i Växjö i åtta år och fick med sig tolv månadslöner, vilket motsvarar 1,5 miljoner kronor, när hon fick sluta.

MISSA INTE

TOPPNYHETER PÅ SMÅLANDSPOSTEN

Felicia skrapade fram fem miljoner till pappa Kent

Det blev glädjetårar i TV4 när Felicia från Vislanda skrapade fram fem miljoner kronor till sin pappa i Nyhetsmorgon. Läs mer om vinsten här.

Kvinna påkörd på riksväg 25 – ”mycket allvarligt skadad”

En kvinna är mycket allvarligt skadad och ska opereras efter att ha blivit påkörd av en bil på riksväg 25. Läs mer om olyckan här.

Så mycket tjänar Mellostjärnorna från länet – Salos bolag omsatte över 26 miljoner

Smålandsposten har gått igenom inkomstdeklarationer och årsredovisningar för ett antal av länets artister som varit med i Melodifestivalen. Se hela listan här.

Elin, 32, fick fixa Gunilla Persson: ”Alla har fel om Gunilla”

Gunilla Persson skapade ramaskri när hon var med i Melodifestivalen i Växjö. En av dem som kom Hollywoodfrun närmast under veckan var Elin Oguz Wetterling som sminkade och fixade hennes hår. Läs en intervju med henne här.

Kända utestället stänger – ny restaurang öppnar

Efter 17 år stänger Harry i Ljungby. På lördag håller utestället öppet för sista gången. Lokalerna ska sedan renoveras för ett nytt restaurangkoncept. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons