Annons
Växjö

Skarp kritik riktas mot Växjöskola

Växjö • Publicerad 30 juni 2023
Thoren business school i Växjö hotas av ett vite på en miljon kronor av Skolinspektionen efter allvarliga brister.
Thoren business school i Växjö hotas av ett vite på en miljon kronor av Skolinspektionen efter allvarliga brister.Foto: Hilda Frankki

Skolinspektionen har riktat allvarlig kritik mot Thoren business school i Växjö. Kritiken består bland annat i att det saknas rutiner kring elever som behöver särskilt stöd samt att eleverna inte får den undervisning de har rätt till.

– Thorens har haft brister på många av sina skolor den senaste tiden, ganska allvarliga brister. Om det finns något samband eller inte kan jag inte säga, säger Joakim Blomberg på Skolinsinspektionen till Smålandsposten.

Annons

Skolinspektionen har nu förlagt skolan med ett vite på 1 000 000 kronor. Utöver det så kan ägarnas tillstånd att bedriva skolan ifrågasättas om kraven inte möts.

– Syftet är att man inte ska kunna återupprepa samma brister igen, eller få liknande nya allvarliga brister. Då ska det ligga en till last. Man riskerar i första hand tillståndet för den enskilda skolan. Men om det handlar om många skolor, i en större koncern, så får man i ett senare skede fundera på om man är lämplig att bedriva skola, säger Joakim Bloomberg.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons