Annons

Skarpladdat vapen och stor mängd kokain hittat i Växjö

Polisen har hittat ett skarpladdat vapen och en stor mängd kokain i anslutning till Kastanjevägen i Växjö. En man och en kvinna kommer sannolikt att begäras häktade.
Växjö • Publicerad 18 oktober 2023
Foto: Peter Boström

– Det handlar om ett handeldvapen och kokainbeslaget överstiger gränsen för grovt narkotikabrott, säger åklagare Tommy Sköld som leder utredningen.

Allt talar för att åklagaren under onsdagen begär de båda misstänkta personerna häktade för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Gränsen för grovt brott när det gäller kokain går vid omkring 100 gram.

Annons

Det är återigen Växjöpolisens särskilda fokusgrupp som ligger bakom den framgångsrika insatsen. Fokusgruppen hade spaning på de båda misstänkta personerna.

– Man såg att det skedde en överlåtelse av narkotika och mannen och kvinnan greps. De misstänks ha genomfört överlåtelsen av narkotikan till en tredje person, köparen, gemensamt och i samförstånd, säger Fabian Sandberg som är jourhavande förundersökningsledare vid Kronobergspolisen.

De båda misstänkta greps strax innan klockan 19 i måndags kväll.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons