Annons
Växjö

Skärpta regler för fyrverkerier i Växjö

Växjö • Publicerad 25 februari 2023
Fyrverkerier över de centrala delarna av Växjö.
Fyrverkerier över de centrala delarna av Växjö.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö kommun har skärpt de lokala reglerna för fyrverkerier i Växjö. Det är kommunens allmänna lokala ordningsföreskrifter som har skärpts.

Det är numera förbjudet att utan polismyndighetens tillstånd använda fyrverkeri och andra pyrotekniska varor inom den så kallade rutnätsstaden i Växjö centrum. Dessutom har tiderna för användning av fyrverkerier utanför Växjö centrum på påskafton, valborgsmässoafton och nyårsafton samt dagen därpå begränsas till klockan 18.00-03.00.

Annons

Turerna kring Växjö kommuns skärpta regler kring fyrverkerier har de senaste åren varit många. I början av 2021 beslutade kommunen om de nya reglerna men Länsstyrelsen hävde beslutet. Kommunen vände sig till Förvaltningsrätten och fick rätt. Eftersom Länsstyrelsen inte driver ärendet vidare till högre instans gäller de skärpta lokala reglerna för fyrverkerier från och med den 16 februari 2023.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons