Annons
Växjö

Skatteexperten: Strippa ville dra av bröstförstoringen som arbetsredskap • Man ville ha avdrag för JAS-projektet

Växjö • Publicerad 2 maj 2023
Det är deklarationstider igen.
Det är deklarationstider igen.Foto: Fialotta Bratt

Idag, den 2 maj, är det sista dagen för att skicka in sin deklaration i tid. Om man struntar i att skicka in eller blir försenad får man en förseningsavgift på minst 1 250 kronor och den blir högre ju längre man väntar med att lämna in deklarationen. Det var ett av många svar som Ulf Nilsson, skatteinformatör på Skatteverket, gav när han chattade med våra läsare förra veckan.

Han gav även svar på vad som är viktigast att tänka på inför deklarationen där svaret är att kolla igenom så att kontrolluppgifter stämmer och lämna rätt bankkontouppgifter.

Annons

En läsare, Emil, frågade om de roligaste avdragsfusken som Ulf Nilsson sett och fick följande svar:

”Jag har ett par favoriter. En strippa försökte dra av sin bröstförstoringsoperation som arbetsredskap, och en person ville inte betala för JAS-projektet och räknade ut exakt hur stor del av totalkostnaden som han betalat genom sin skatt och ville ha avdrag för detta”

Resor till och från arbetet är absolut det vanligaste avdraget och på Skatteverket.se finns det ett avdragslexikon för privatpersoner.

På Nils fråga om vad de vanligaste misstagen som man brukar göra med deklarationen svarade Ulf Nilsson att det kan handla om exempel deklarationen kring försäljningen av ett hus eller lägenhet, eller om man har sålt aktier.

Läs fler frågor och svar i chatten nedan:

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons