Annons
Växjö

Skattesmäll för Pontus Rasmusson

Växjö • Publicerad 21 juni 2023
Arkivfoto från 2018 när Pontus Rasmusson fyllde 20 år.
Arkivfoto från 2018 när Pontus Rasmusson fyllde 20 år.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Redan i maj i år så riskerade influencern Pontus Rasmusson att behöva betala 480 000 kronor till skatteverket. Detta då han bland annat inte redovisat arbetsgivaravgifter och inkomstskatt.

Nu har Skatteverket beslutat att det siffran blir betydligt högre. För oredovisade inkomster under 2018-2019 ska Pontus Rasmusson nu betala närmare 2,4 miljoner kronor, uppger Aftonbladet. Myndigheten menar att en ”väsentlig del” av influencerns transaktioner utelämnats i bokföringen.

Annons

Pontus Rasmusson anger enligt Aftonbladet att hans unga ålder är ett av skälen till misstaget, att han helt enkelt inte hade nog med kunskap om hur skattereglerna fungerar. Han säger även att han har fått utstå mycket hat och hot, vilket har försämrat hans mående och det ska därför ha blivit svårt för honom att komma ihåg det praktiska i sitt företag.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons