Annons
Växjö

Skellefteåforwarden stängs av

Växjö • Publicerad 30 november 2022
Skellefteås Pär Lindholm fick matchstraff efter crosscheckingen mot Växjös Joel Persson.
Skellefteås Pär Lindholm fick matchstraff efter crosscheckingen mot Växjös Joel Persson.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I tisdagskvällens toppmatch mellan tabellettan Växjö Lakers och tabelltvåan Skellefteå AIK fick Pär Lindholm matchstraff för en crosschecking som träffade halsen på Joel Persson.

”Det börjar vid blålinjen att Skellefteåspelaren nr 17 Pär Lindholm och Persson knuffar varandra. Sedan delar Lindholm ut en kraftfull crosschecking som träffar halsen på Persson”, skrev SHL på sin hemsida efter att situationsrummet anmält Lindholm till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Annons

Nu stängs Pär Lindholm av i två matcher. Nyckelfaktorerna som lyfts fram i samband med beslutet är att tacklingen utdelas med kraft, är vårdslös och medför skaderisk. Disciplinnämnden har tagit i beaktande att crosscheckingen även träffade Joel Perssons axel, vilket mildrar straffet.

Skellefteå AIK vann toppmatchen efter straffar. Lakers ledde med 1-0 och såg ut att gå mot en trepoängare men med fyra sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade Skellefteå som sedan var det starkaste laget i straffläggningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons