Annons
Växjö

Skidskytteanläggning kan byggas i Växjö – får miljonbidrag

Växjö • Publicerad 9 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORE

Växjö och Kronoberg har nu kommit ett steg närmare att få en skidskytteanläggning, rapporterar P4 Kronoberg. Under onsdagen kom beskedet att Allmänna skidklubben i Växjö, ASK, får fem miljoner kronor av Arvsfonden för att kunna bygga en ny skidskytteanläggning.

Anläggningen kommer att få en skjutvall för luftgevärsskytte med tio skjutplatser och slingor runt om som kläs med konstsnö under vintern.

Annons

Utöver de fem tillsatta miljonerna har man ett lånelöfte från Växjö kommun sedan tidigare.

– Vi behöver ytterligare några sponsorer för att allt ska falla på plats. Om allt rullar på så kanske vi kan börja bygga någon gång i sommar, säger Niklas Backåberg, ordförande i skidklubben, till P4 Kronoberg.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons