Annons
Växjö

Skifte på bostadsmarknaden – fördel för köparna istället för säljarna

Växjö • Publicerad 18 juni 2022
Foto: Nadia Hagberg/Pressbild

Fastighetsbyråns Mäklarpanel, där företagets mäklare runt i landet besvarar frågor om läget, visar ett skifte på bostadsmarknaden där en klar fördel för säljarna i april svängt till en klar fördel för köparna.

– I Växjö upplever vi samma tendenser på bostadsmarknaden likt våra största städer även om det inte är av samma dignitet ännu. Marknaden på mellanstora städer ligger i regel ett par-tre månader efter storstadsregioner så marknaden kan fortsatt justeras gällande fördel mellan säljare och köpare, säger Jonas Magnusson, fastighetsmäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Växjö.

Annons

Mäklarna tror på en prisnedgång vad gäller bostadsrätter och enligt Jonas Magnusson ser de färre kunder på visningarna och objekten tar längre tid att sälja jämfört med tidigare i år och även jämfört med samma period i fjol.

– Men än så länge kan vi inte se några drastiska prisnedgångar även om det sannolikt kommer gå ner några procentenheter under kommande halvår, säger Jonas Magnusson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons