Annons
Växjö

Skogsbrand i Växjö: Ska vara under kontroll

Strax efter lunch på söndagen började det brinna i terrängen strax söder om Sandviksverket i Växjö.
Senare fick räddningstjänsten rycka ut även till Lammhult där det också hade börjat brinna i terrängen.
Växjö • Publicerad 24 april 2022

Det första larmet inkom till SOS strax efter klockan tolv på söndagen och räddningstjänsten var snabbt på plats. Det rörde sig om en brand strax söder om kraftvärmeverket i Växjö. Branden täckte ett område på cirka 2000 kvadratmeter.

Branden var snabbt under kontroll och det fanns strax efter räddningstjänsten inledde arbete ingen stor risk för spridning.

Annons

Fredrik Bengtsson, insatsledare på Värends Räddningstjänst, berättar senare för Smålandsposten att branden är helt släckt och att styrkorna har lämnat.

Senare under söndagseftermiddagen larmades det även om en terrängbrand på riksväg 30 strax söder om Lammhult i Växjö kommun. Larmet inkom till SOS cirka klockan 14.

Cirka klockan 16 på söndagen berättar Fredrik Bengtsson att den cirka 500 kvadratmeter stora branden är under kontroll.

– Vi har omringat själva branden och har den under kontroll. Nu håller vi på att blötlägga så den inte sprider sig.

Någon brandorsak är ännu inte känd för någon utav bränderna. Men Fredrik Bengtsson säger att det är lättantändligt och hög risk för gräsbränder i området.

– Det är torrt, det är det, säger han.

Foto: Pressbild Värends Räddningstjänst
Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons