Annons
Växjö

Skolan i Växjö erbjuder kurator på kvällarna

Växjö • Publicerad 28 maj 2024
.
.Foto: MATHIAS BERGELD

Den psykiska ohälsa bland barn och unga växer. Kronobergs skola i Växjö har sedan ett år tillbaka integrerat en digital plattform som gör det möjligt att chatta med skolans kurator samt boka sina samtal via ett digitalt bokningssystem. Nu satsar skolan på att utökar tillgängligheten till elevhälsan ytterligare genom att införa en chattande kurator under kvällstid.

– Den psykiska ohälsan bland barn och unga är inte något vi undkommit, det är nationellt problem. Vi vill stötta elevernas oro och stärka deras trivsel i skolan. Skolan tenderar ofta släcka bränder och det är först då vuxna blir påkopplade. Genom chatten kan vi fånga upp eleverna när och då oro och funderingar dyker upp, nu även på kvällen, säger Jonna Ahlqvist, biträdande rektor och tidigare kurator på Kronobergs skola.

Annons

Elever i årskurs 6-9 kommer att kunna chatta med en kurator varje vardagskväll mellan klockan 17.00 och 21.00.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons