Annons
Växjö

Skolledning åkte på personalresa för nästan en miljon kronor

Växjö • Publicerad 15 december 2021
Carsten Wulf, intraprenadchef på Katedralskolan.
Carsten Wulf, intraprenadchef på Katedralskolan.Foto: Henrik Nordell

Katedralskolan i Växjö anordnade en resa till Tylösand för skolans personal under höstlovet. Slutnotan blev drygt 900 000 kronor, rapporterar Smålandsposten.

I summan ingick övernattning på Hotell Tylösand, föreläsningar, trerätters middag och underhållning av bland annat Ola Salo och Jesper Rönndahl.

Annons

Den kommunala gymnasieskolan drivs som en intraprenad och det finns därför ett visst manöverutrymme när det handlar om hur skolan kan hantera sina pengar.

Resan till Tylösand var tänkt att stärka ”vi-känslan” på skolan, sedan skolans intraprenadchef Carsten Wulf fått signaler om att den var dålig. Det skulle göras genom olika övningar under resans gång.

– Vi har ju varit i en extremperiod med en pandemi som har gjort att vi har fått skjuta fram mycket saker och som har slitit oerhört hårt på personalen. Det här var en personalfrämjande insats, säger Carsten Wulf om resan till Smålandsposten.

Tylösandsresan har väckt reaktioner, erfar Smålandsposten som tagit del av reaktionerna: ”Många ur personalen ställde sig frågande till nyttan med resan i relation till vad man annars kan använda så mycket pengar till”.

Carsten Wulf menar däremot att de 141 anställda som var anmälda till den obligatoriska resan har gett den toppbetyg och att reaktionerna har varit positiva.

SMP: Vad får eleverna ut av att ni använde skolans överskottet det här sättet?

– Jag skulle nog vilja påstå att de får ut rätt så mycket. Vi har som mål att vi ska attrahera väldigt kompetenta lärare till Katedralskolan. Det gör man bland annat genom att ha en bra miljö, där man känner att man satsar på personalens kompetensutveckling. Får vi kompetenta lärare får eleverna bra undervisning, säger Carsten Wulf.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons