Annons
Växjö

Skolministern om religiösa friskolor i Växjö

Växjö • Publicerad 21 juli 2022

I veckan var skolminister Lina Axelsson Kihlblom (S) på besök i Rottne där hon bland annat praktiserade på Sörabyskolans fritids. Inför höstens val har Socialdemokraterna meddelat att de vill förbjuda vinstuttag i skolan och stoppa etableringen av nya religiösa friskolor. Smålandspostens reporter, som träffade Axelsson Kihlblom (S), frågade hur hon ser på Kristen förskola och Islamiska skolan i Växjö.

– Att elever ska kunna utöva sin religion, det får man göra på fritiden. Om man väljer att gå i en sådan skola, har man då möjlighet att inte delta? Det måste vara ordning och reda. Skattepengarna ska inte gå till predikningar för barn. Vi har sett avarter, i bland vet man inte ens vem som äger skolan, säger skolminister Lina Axelsson Kihlblom (S) till Smålandsposten. Läs mer här.

Lina Axelsson Kihlblom, skolminister (S), på besök i Rottne.
Lina Axelsson Kihlblom, skolminister (S), på besök i Rottne.Foto: Calle Rydqvist
Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons