Annons

Man i 70-årsåldern avliden efter skottlossning i Växjö

Växjö • Publicerad 22 november 2022 • Uppdaterad 23 november 2022

Här saknas innehåll

Strax innan klockan 18 fick polisen larm om en skottlossning på Teleborg i Växjö. En man i 70-årsåldern ska ha blivit skjuten och avlidit på platsen enligt polisen. Han ska ha anträffats i anslutning till en bostad.

Polisen ska inledningsvis ha fått larm om att en person hört två höga smällar. Polis och ambulans ryckte ut och fick därefter information om att en person har blivit skottskadad.

Annons

Polispatruller har spärrat av platsen och väntar på en teknisk undersökning av brottsplatsen. En specialsökhund kommer att söka av platsen i jakt på eventuella spår och polisen ska förhöra eventuella vittnen och genomföra dörrknackning i närområdet.

Polisens ledningscentral var vid klockan 19 förtegen om händelsen.

– Det är mycket som ska göras och utredningsåtgärder som ska vidtas, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Finns det någon misstänkt?

– Det vill jag inte heller gå in på.

Polisen söker efter en eller flera gärningspersoner. Det ska finnas ett antal personer som blev vittnen till något skede av händelsen men polisen söker efter fler vittnen och vittnesuppgifter.

En man i 70-årsåldern har avlidit efter att ha blivit skjuten.
En man i 70-årsåldern har avlidit efter att ha blivit skjuten.Foto: Carl Carlert
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons