Annons
Växjö

Stor polisinsats i Araby efter skottlossning: ”Flera höga smällar”

Runt klockan 17:30 under torsdagskvällen inträffade en skottlossning på Araby i Växjö.
Polisen har stora resurser på plats men ingen person har påträffats skadad och ingen är gripen.
Växjö • Publicerad 20 april 2023

Här saknas innehåll

Efter ett flertal larm om höga smällar på runt Höstvägen på Araby befinner sig polisen på plats med vad de själva beskriver som större resurser.

– Det enda vi kan säga nu är att det först ska ha hörts flera höga smällar, att vi fått flertalet uppringningar och att vi också gjort fynd och kan vara tämligen säkra på att skjutvapen har avlossats, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisregion syd.

Annons

Om det handlar om ett eller flera vapen som ska ha avlossats är ingen uppgift polisen vill gå ut med i det här skedet, men det finns inga fynd på platsen som i nuläget pekar på att någon ska ha blivit skadad.

– Det går så klart att ta sig till sjukhus på olika sätt, men vi har inte påträffat någon på platsen som har fått åka ambulans till sjukhus och vi har inga spår efter att någon ska vara skadad.

Polisen har stora resurser på plats i Araby efter en skottlossning.
Polisen har stora resurser på plats i Araby efter en skottlossning.Foto: CARL CARLERT

Vad för fynd som har gjort på platsen är heller inget som polisen vill gå in på.

– Vi är i ett intensivt skede nu där vi ska försöka hålla avspärrning, förhöra vittnen på plats och de vittnen som har ringt in till oss. Samtidigt ska vi eftersöka en eller flera gärningspersoner. Det här är väldigt resurskrävande.

Hur stor är er närvaro på platsen?

– Det kan vi inte gå in på annat än att de boende på platsen nog uppfattar det som en hög polisnärvaro. Det enda vi kan bekräfta är att vi har en stor resurs på plats.

Området där skottlossningen ägt rum är just nu avspärrad för brottsplatsundersökning och kriminaltekniker och specialsökhund är på väg dit.

– När vi pratar specialhundar kan det gälla allt ifrån narkotika till vapen, kroppsvätskor och lik och i det här fallet är det så klart vapenspår vi är ute efter. Den hund vi har skickat efter är särskilt utbildad i att söka spår efter vapen och då kan det vara kulor som hamnat någonstans eller att söka upp hylsor som vi inte har hittat.

Ingen person är än så länge gripen.

Vet du mer eller har bilder från platsen? Skriv till oss på nyhet.red@smp.se

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons