Annons

Skottlossningen rubriceras som mordförsök: ”Total respektlöshet”

Två män i 25-årsåldern sitter anhållna efter skottlossningen på Araby som inträffade på torsdagskvällen. Misstankarna mot männen gäller mordförsök och polisen regionala insatsstyrka deltog vid gripandena.
Växjö • Publicerad 21 april 2023
Foto: Carl Carlert

Vid halv sextiden på torsdagskvällen inledde Växjöpolisen en stor insats på Arabyområdet sedan man fått in flera larm om att skottlossning med automatvapen hade hörts i området kring Försommarvägen.

Ingen person kom till skada vid skottlossningen men polisen spärrade av ett område och genomförde en brottsplatsundersökning, där bland annat tomhylsor hittades. Rubriceringen kring händelsen var först grovt vapenbrott.

Annons

Under natten till fredagen anhölls två män i 25-årsåldern misstänkta för att ha varit inblandade i skjutningen.

– De kunde frihetsberövas efter husrannsakningar och med hjälp av polisens regionala insatsstyrka. De två är hemmahörande i Kronoberg och gripandena skedde på adresser i Växjö, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Robert Loeffel berättar att ett stort antal poliser arbetade mycket intensivt under kvällen och natten och förutom regionala insatsstyrkan fick man även hjälp av poliser från Kalmar län och Skåne.

De två männen misstänks för grovt vapenbrott och försök till mord. Det är okänt om de är kända av polisen sedan tidigare.

Vad ledde fram till gripandet av de här två?

– Det är diverse utredningstekniska åtgärder som ledde fram till det. Vi försöker nu få fram en bild över händelseförloppet. Vi har en uppfattning om vad det är som har hänt men jag vill inte gå in på några detaljer. Vi har fått in flera vittnesuppgifter om att det var automatvapen som användes.

– Sammanfattningsvis kan sägas att det är enorm tur att ingen, vad vi vet i nuläget, har kommit till skada. Man har använt automatvapen i ett bostadsområde där barn leker och mycket folk har rört sig. Det visar på total respektlöshet, säger Robert Loeffel.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons