Annons
Växjö

Skuldsatt man blev av med guld och armband värt 40 000

Växjö • Publicerad 30 december 2022

Den här artikeln publicerades i oktober 2022 och var en av årets mest lästa artiklar på VXOnews.se

När den unge Växjöbon stoppades av polisen blev han av med sin guldkedja och ett exklusivt armband. Nu har kronofogden utmätt smyckena.

Annons

I början av oktober blev en Växjöbo i 25-årsåldern stoppad för en poliskontroll. Vid kontrollen beslutade polisen att ta mannens guldkedja och exklusiva armband i beslag.

Orsaken till beslaget var att mannen vid en kontroll med kronofogden visade sig ha cirka 25 000 kronor i obetalda skulder. Skulderna gäller olika bötesbelopp och studiemedelsavgifter samt en skuld till brottsofferfonden.

Nu har Kronofogdemyndigheten beslutat att guldkedjan som värderas till cirka 5 000 kronor och armbandet – från det franska lyxmärket Cartier värt cirka 40 000 – ska utmätas. Pengarna som kronofogden får in genom att sälja egendomen på exekutiv auktion ska då gå till att betala av mannens skulder.

Myndigheten upplyser i sitt beslut Växjöbon om att han både kan begära rättelse till kronofogden eller överklaga till tingsrätten, om han anser att utmätningen av smyckena är felaktig.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons