Annons
Växjö

Skuldsatt Växjöföretagare blev av med bil värd 150 000

Den skuldsatte Växjöföretagaren tog strid – bilen som polisen beslagtog tillhörde en av hans kunder.
Men både kronofogden och tingsrätten slår fast att utmätningen har gått rätt till.
Växjö • Publicerad 12 september 2023
Foto: Lillian Petrovski, Smålandsposten

En man i 40-årsåldern som driver ett företag i fordonsbranschen i Växjö blev en dag i maj stoppad av polisen. När poliserna vid kontrollen upptäckte att han har skulder till kronofogden på cirka 50 000 kronor, beslutades att bilen som han körde vid tillfället skulle tas i beslag.

Bilen – en Toyota värd cirka 150 000 kronor – utmättes direkt av kronofogden och pengarna från försäljningen skulle gå till att betala mannens fordringsägare.

Annons

Företagaren valde dock att ta strid för bilen. Han överklagade utmätningen och förklarade både för kronofogden och för Växjö tingsrätt att bilen tillhör en av hans kunder, som nu ”är arg” och vill ha tillbaka den.

Även om det var en annan person som stod som bilägare i fordonsregistret ansåg kronofogdens handläggare att företagaren var bilens rättmätiga ägare, bland annat eftersom han hade monterat in två barnstolar samt även hade personliga tillhörigheter i fordonet.

”Kronofogden har inte bedömt att det är styrkt att bilen inte tillhör XX (företagaren)”, skrev myndigheten i sitt svar. Och nyligen beslutade även Växjö tingsrätt att avslå mannens överklagan gällande utmätningen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons