Annons

Skulle fickparkera med 1,5 promille – ”dunsade till ordentligt”

Växjöbon hade 1,55 promille i blodet när han skulle fickparkera. Det gick inget vidare och vittnen ringde polisen. Nu åtalas han för grov rattfylla.
Växjö • Publicerad 28 oktober 2022

En dag i slutet av augusti blev två kvinnor, som befann sig i ett bostadskvarter på norr i Växjö, vittnen till en trafikolycka. Enligt kvinnorna skulle en bilförare försöka fickparkera på gatan, men det gick inte alls bra utan han smällde in i en parkerad Audi som fick en buckla på sidodörren.

En av kvinnorna konfronterade bilföraren och när han avvek från olycksplatsen till fots följde hon efter med sin bil samtidigt som polisen larmades. Hon berättade för polisen att det ”dunsade till ordentligt” vid krocken med Audin.

Annons

En patrull kunde kort därefter knacka på hemma hos föraren – en man i 60-årsåldern – och provtagningen visade att han hade 1,55 promille alkohol i blodet.

Mannen erkände direkt att han hade kört berusad. Han berättade att han ”haft party och druckit vin” och han skulle bara flytta bilen eftersom den riskerade att få p-böter.

Men i ett senare förhör ändrade mannen sina uppgifter. Han förklarade för polisen att han inte var full vid körningen. I stället hade han druckit cirka två liter vin strax innan polisen anlände till hans bostad.

Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri och vid den kommande rättegången ska kvinnan som följde efter den vinglande Växjöbon vittna om sina iakttagelser.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Anna Bredberg
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons