Annons
Växjö

Skulle köpa bil – visste var nycklarna fanns och stal den i stället

Växjö • Publicerad 14 maj 2022

En natt i januari stal Växjöbon en bil, krossade fyra fönsterrutor på villan i samband med bilstölden och stal även mediciner i en annan bil parkerad vid villan.

Ägaren av den stulna bilen, en man som bor i ett villakvarter i Växjö, slog larm till polisen. Mannen berättade att han misstänkte att en 24-årig man kunde vara inblandad i stölden. Detta eftersom 24-åringen nyligen hade provkört bilen efter att ha visat intresse för att köpa den och visste var nycklarna låg.

Annons

Patrullen upptäckte färska hjulspår i snön på gatan, vilka kunde spåras till en parkering vid hyreshuset där 24-åringen bor. Mannen klev då ut ur fordonet och greps direkt.

Den 24-åriga Växjöbon åtalas nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, stöld och skadegörelse. Eftersom att han var drogpåverkad när han greps åtalas han även för två fall av ringa narkotikabrott samt rattfylleri.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Herman Rydeberg
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons