Annons
Växjö

Skyddsrum var i för dåligt skick – blir förråd

Växjö • Publicerad 10 mars 2022
Skyddsrum.
Skyddsrum.Foto: Lasse Ottosson

Det finns två stora skyddsrum under Ulriksbergskolan i Växjö. Tanken var att det skyddsrum som ligger under den nybyggda delen av skolan skulle vara kvar men på grund av dess skick kommer skyddsrummet istället att bli ett förråd.

– Avsikten var att ha kvar skyddsrummet och vi hade kommit långt i bygget när vi upptäckte att väggarna inte höll tillräckligt bra klass. Så det kommer att vara kvar som förråd istället, säger Krister Nilsson på Vöfab till Smålandsposten.

Annons

Skyddsrummet har haft 120 platser. Det finns även ett annat skyddsrum med 140 platser under den kvarvarande gamla delen av skolan som kommer vara kvar.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons