Annons
Växjö

Skyddsvärda torp i Växjö förfaller: ”Något måste göras”

Växjö • Publicerad 11 februari 2022
Flera av torpen ligger på Teleborg.
Flera av torpen ligger på Teleborg.Foto: Vöfab

Flera av Växjö kommuns torp, som Hamburg, Stockholm, Paris, Berlin, Rom och London, är i ”mycket dåligt skick”, enligt Vöfab som har gått igenom torpen. Nu pågår därför en diskussion om vad som ska hända med dem, skriver Smålandsposten.

– Alternativet att låta dem förfalla finns inte. Det kan jag säga rakt av. Något måste göras. Vad är en annan sak, säger Patrik Åkesson (KD) som är styrelseordförande i Vöfab, till Smålandsposten.

Annons

Patrik Åkesson ger två alternativ. Antingen kommer Vöfab att rusta upp torpen eller kommer de att säljas. Eftersom torpen är en stor del av Växjös historia är ärendet känsligt, menar Patrik Åkesson.

– Vissa vill inte att man ska renovera dem, vissa vill inte att man ska röra dem så mycket och någon vill att vi ska sälja. Alla har olika synpunkter på det här.

I dag hyrs torpen ut till konstnärer eller föreningar, men även till andra hyresgäster. En del av torpen är i så dåligt skick att de inte går att hyra ut, ett torp Skogslund, revs nyligen av den anledningen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons