Annons
Växjö

Skyfall över Växjö - larm om översvämningar

Ett kraftigt skyfall drog in över Växjö på fredagen och orsakade översvämningar på flera håll. Flera gator fylldes med vatten och SOS Alarm har fått in ett par väderrelaterade larm.
Kronoberg • Publicerad 19 augusti 2022
Bild från Liedbergsgatan i Växjö.
Bild från Liedbergsgatan i Växjö.Foto: Olle Rydqvist

Här saknas innehåll

Under fredagen utfärdade SMHI en gul varning för skyfallsliknande regn och åska i stora delar av Kronobergs län. I samband med att regnet tilltog inkom flera larm till SOS.

Strax innan klockan 17 gällde det en elledning som hade ramlat ner och blockerade vägbanan på väg 23 i höjd med Huseby. Under en period var vägen helt avstängd.

Annons

– Troligtvis var det något väderrelaterat som orsakade händelsen, säger räddningstjänstens larmoperatör.

Vid 18-tiden inkom ett larm gällande en översvämning i Lammhult där tunneln vid Tunnelgatan svämmade över.

– Man har varit där och pumpat ut vattnet. Det gick ganska fort, säger räddningstjänstens larmoperatör.

Vid 18-tiden valde även RIX FM Festivalen som är på besök i Växjö att skjuta fram konsertstarten till strax efter klockan 19 på grund av ett kraftigt skyfall.

Så här såg det ut på Stortorget när festivalen sköts fram.
Så här såg det ut på Stortorget när festivalen sköts fram.Foto: Oscar Appelgren

Enligt Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge har räddningstjänsterna under eftermiddagen och kvällen hanterat ett 40-tal händelser som kan relateras till det kraftiga regnväder som passerar över området. Majoriteten av händelserna har dock inträffat i norra Jönköpings län och i Gislaveds kommun.

Foto: Carl Carlert
Foto: Carl Carlert
Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons