Annons

Slog larm om brand och beställde en ambulans: ”Ville ha skjuts in till Växjö”

65-åringen ringde först SOS och sa att det brann i ett hus i Växjö och sedan beställde han en ambulans för att ”få skjuts in till stan”. Nu straffas han med rejäla böter.
Växjö • Publicerad 27 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Elvedin Basic

I höstas ringde en 65-årig man – som bor på en mindre ort i kommunen – till SOS och berättade att det brann kraftigt i ett lägenhetshus på Drottninggatan i Växjö centrum. Efter samtalet ringde han även efter en ambulans till sin bostad.

Räddningstjänst och polis ryckte ut till Drottninggatan där läget var lugnt. När poliserna fick reda på att det var 65-åringen som ringt SOS åkte man ut till hans bostad där ambulansen redan hade lämnat.

Annons

Enligt poliserna sa 65-åringen att han ringt efter ambulans eftersom han behövde skjuts in till Växjö och han undrade även om poliserna var där för att ge honom skjuts i stället. Han sa sig dock inte ha något minne av att han hade ringt och larmat om branden, eftersom han ”inte kommer ihåg allt som händer”.

Nu döms 65-åringen i tingsrätten för de falska larmen. Straffet bestäms till 120 dagsböter vilket i hans fall innebär 15 600 kronor.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons