Annons
Växjö

Slog personal på Ica och skrek rasistiska saker till anställd i arresten

Kvinnan var hotfull i butiken och frihetsberövades. I arresten blev hon rasistisk mot personalen.
Växjö/Lammhult • Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 21 september 2021
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Mats Samuelsson / SCANPIX

Under måndagen kallades polisen till Ica Supermarket i Lammhult efter att en kvinna ska ha betett sig stökigt inne i butiken.

Enligt Fabian Sandberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, ska kvinnan ha blivit konfronterad av butikspersonalen och då börjat att slå en av dem på armen samt uttala hot mot denne.

Annons

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, misstänkts för misshandel och olaga hot och fick följa med polisen till arresten i Växjö. Där uttalade hon rasistiska saker till en ur personalen.

– När hon kommer till arresten så förolämpar hon också personalen. Vi ser mycket allvarligt på att man kränker vår personal och hon blir misstänkt för detta också, säger Fabian Sandberg.

Kvinnan – som är känd av polisen sedan tidigare – är nu misstänkt för försök till misshandel, misshandel ringa brott, olaga hot samt ofredande.

Hon släpptes under natten till tisdagen ur arresten, efter att hon hade nyktrat till.

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons