Annons
Växjö

Slog sönder bil vid McDonald’s – skar sig svårt i armen

Växjö • Publicerad 24 september 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

En 21-årig Växjöbo åtalas nu vid tingsrätten misstänkt för skadegörelse. En kväll i oktober i fjol hamnade 21-åringen i bråk med flera unga personer som han kände sedan tidigare utanför McDonald’s på Norremark i Växjö.

21-åringen ilska riktades främst mot en ung kvinna som han tidigare hade haft en relation med. Efter att de två tjafsat med varandra misstänks 21-åringen ha tagit ut sin ilska på kvinnans parkerade bil, där han använde sin armbåge för att slå sönder flera av fordonets rutor.

Annons

Den unge mannen skar sig dock svårt i armen vid skadegörelsen och fick skjuts av en kompis till Växjö lasarett. När en polispatrull – som hade larmats till platsen – fick veta att 21-åringen hade avvikit körde man till akuten där man hittade honom i väntsalen.

När 21-åringen förhördes erkände han att han slagit sönder ex-flickvännens bil. Han berättade att han han befann sig i en hotfull situation på parkeringen och då blev han arg. Han valde då att ”hellre slå sönder något än att slå på någon person”.

Skadorna på bilen kostade cirka 20 000 kronor att reparera och den drabbade kvinnans försäkringsbolag yrkar nu att 21-åringen ska betala det beloppet i skadestånd.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons